Ukas flystudent uke 44: Adrian Gjendemsjø

Over jul er det kull 0114 som skal få boltre seg på Bardufoss for første gang. Denne uken er det bergenseren Adrian Gjendemsjø som er ukens luftfartsstudent – en av studentene som virkelig gleder seg til å ta det store steget mot drømmen om å jobbe som pilot. 

– Du er i eksamensinnspurten med fagene i Tromsø, hvordan har det vært å være student i Tromsø?
“Studenttilværelsen i Tromsø har utelukkende bare vært positiv! Tromsø er en fantastisk intim, men likevel på sin særegne måte en stor by. Det er masse som skjer hele tiden. Selv om alle som går på studiet har et nær sagt religiøst forhold til alt som har med fly å gjøre, er det likevel mulig å dyrke alle andre interesser man måtte ha. Innebandy, klatring, såpebobleblåsing eller fotball  – you name it: Tromsø got it!

Foruten de mange sosiale festlighetene som hører studenttilværelsen med, har tiden i Tromsø også gitt oss en akademisk ryggsekk jeg tror det blir fint å bære med seg videre gjennom fag som fysikk, matematikk og organisasjonsledelse.”
                                                                                                                                                                     `
– Over jul forlater dere Tromsø og reiser sørover til Bardufoss – hvordan blir det?
“Alle vi som flytter til Bardufoss over jul gleder oss veldig! Selv om Bardufoss kanskje ikke er verdens navle, ser vi frem til å kunne si oss ferdig med et akademisk år i Tromsø og starte med det vi synes er aller mest interessant, nemlig flyging!”

– Hva gleder du deg mest til?
“Kort sagt: Å fly! Nord-Norge byr på en fantastisk natur jeg gleder meg veldig til å få oppleve fra orkesterplass bak spakene i en Cessna. Jeg ser også frem til de lange navigasjonsturene rundt hele landet, og forhåpentligvis mørkeflygningstrening under nordlys som danser på nattehimmelen.”
                                                                                                                                                                         `
– Hvilke forventninger har du til de to årene som venter deg?
“Jeg forventer to intensive, men mest av alt morsomme år. Teoripensumet er omfattende, og universitetet har høye forventninger og krav til prestasjonene våre. Samtidig synes jeg det er positivt at universitetet setter så høye krav til oss studenter som de gjør. Vi er priviligerte som har fått muligheten til å ta denne utdannelsen, og det er bare naturlig at det følger høye forventninger til oss studenter som vi må leve opp til!

Foruten fine og interessante flyopplevelser, ser jeg også for meg et unikt og sammensveiset studentmiljø på Bardufoss – vi bor og lever tett på hverandre, og lærer å kjenne hverandre godt. Jeg ser for meg at studietiden ved UTSA gjerne vil være noen av de mest minnerike årene man kan få!”

– Dere har fått en omvisning på UTSA og sett på flyparken og simulatoren som står klart til dere kommer. Hva synes du?
“Omvisningen på UTSA ga absolutt motivasjon i eksamensinnspurten! Flyparken består av seks moderne Cessna 182T utstyrt med Garmin G1000, samt to Piper PA31 Navajo. Prøveturen i simulatoren ga også en fin forsmak på det vi har i vente.
Det er absolutt ingen ting å utsette på materialet vi skal få opplæringen vår på!
Videre er det imponerende det arbeidet tidligere studenter har gjort på Istind Studentinternat der vi skal bo. Spesielt arbeidet med oppussingen og bygging av bar i kjelleren har gjort at vi kommer til et sted hvor forholdene ikke bare ligger til rette for en meget bra faglig utdannelse, men også for et sosialt og kjekt sted å være! ”


– Hva vil du bruke utdannelsen din til når du er ferdig?
“Jeg ønsker selvfølgelig å bruke utdannelsen til å kunne få jobbe med det jeg har drømt om siden jeg var fem-seks år, nemlig å fly! Som bergenser er man selvfølgelig stolt av sin egen by, og det hadde  vært supert om man fikk en jobb med base i Bergen. Samtidig finnes det så utrolig mange spennende muligheter ute i resten av verden! Når man er ute og snakker med andre flygere i bransjen hører man mange fine historier om alt det som man kan oppleve som flyger. Det er til syvende og sist gleden og mestringsfølelsen ved det å få lov til å fly som er det viktigste, og det er dette jeg ønsker å bruke utdannelsen min til!”

Jonas Bjørsom