Ukas flystudent uke 41: Christian Henry Parr

Etter to uker uten ukas flystudent grunnet eksamener, så presenterer vi ingen ringere enn 23 år gamle Christian Henry Parr fra porselensbyen Porsgrunn. Her har vi søringen med stadig mer utvanna grenlandsdialekt. Idag står han som Sideslip sin øverste leder og blir uteksaminert til sommeren.

Søringen Christian Henry Parr, som på folkemunne går som “Parr”, har gått den ganske gjennomsnittlige veien fra ungdomsskole til videregående med realfag og deretter stått litt på bar bakke. Dersom man ikke visste hva man skulle bli var det visstnok smart å gjøre noe.

Dersom man fortsatt ikke visste hva man skulle bli var det bare å ta et år på folkehøyskole.
Dersom man fortsatt ikke visste hva man skulle bli, så var det bare å stikke i militæret. Så Parr fulgte den ferdiglagte brosteinen og gjorde akkurat det. Ett eller annet punkt på veien skulle man visstnok finne ut av ting – noe han tydeligvis gjorde.

Beste opplevelsen gjennom utdanningen?

  • “Det var ganske fantastisk, og ikke minst relativt sært å sette seg inn i flyet uten instruktør første gang. Men de lange navigasjonsturene som kommer seinere i flyprogrammet vinner nok førsteplassen her. Selv om du snakker med en del forskjellige flygeledere, AFIS-fullmektige og preiker litt løst og fast på company-frekvensen, er du allikevel helt aleine. Det blir ganske fredfullt og harmonisk – tatt i betraktning at man er i en magisk blikkboks på 5000 fot.”

 Kan du anbefale Tromsø som studentby?

  • “Tromsø er en super by. Som student er det også veldig allright at den er såpass kompakt. Mye studenter, mye liv, mange utesteder, masse friluftsliv og uansett hvor sær hobbyen din er – noen driver på med det. Dessuten er det sinnsykt mange frisører, asiatiske nordlysjegere og enveiskjøringer.”

 Noen artige tabber/ blundere du har gjort?

  • “Har på særdeles grasiøst vis, med god hjelp av grus, latskap og en klype dumskap, prestert å kjøre over ankelen min med forhjulet på Cessnaen OG knust telefonen i samme slengen. Det ble ganske hovent…”

 Fineste flyruta du har fløyet:

  • “Nordkapp er vel standardsvaret her, men personlig synes jeg at den langstrakte kysten og alle fjordene makes for a better view. Low level navigation fra Bardufoss mot Andøya og rundt omkring Lofoten var kanskje det aller, aller fineste.”

 Beste tips:

  • Hør på mamma.
  • Gidd å lag pizzaen din sjæl, og stek den på minst 250°C.
  • Det ordner seg.

Jonas Bjørsom